Villa K

Munich, Germany

The private residential building in Munich was designed as a cube with clear lines. Its height was given structure by dividing the facade horizontally. The ground floor and the top floor were clad with glassfibre reinforced concrete panels in ivory. The architects used cedar wood slats for the middle part of the building envelope. The combination of the two natural materials create harmonious contrasts.

Photos: Gunter Bieringer

Product concrete skin
Scope 350 m²
Colour ivory
Surface ferro
Fixation Bonding
Architect Lynx Architektur
Year 2009
Location show

The Rieder Group operates internationally and offers customers a large network. With 2 locations, as well as sales partners in over 50 countries, the innovative concrete products are used worldwide.

Contact
You are using an outdated browser.
You are using an incompatible browser.

Modern Browsers are:

Mozilla Firefox

Google Chrome

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.